Bezoek

Contact

Documenten

Foto’s

Links

Orgel

Pastorie

Parochiezaal

Restauratie

Vieringen

VZW

Welkom
op de website van de Sint Annakerk van Aldeneik - Maaseik.

De restauratie van de Sint-Annakerk werd voltooid op 26 juni 2010.

Gedurende het laatste decennium is het steeds duidelijker geworden dat parochiekerken niet enkel voor de eredienst gebruikt worden. Het is tegenwoordig maatschappelijk meer vanzelfsprekend geworden dat een kerkgebouw diverse functies vervult in onze samenleving.

Vanaf pasen 2020 is de maandelijkse eucharistieviering afgeschaft. Men kan voortaan een viering volgen in de centrumkerk. Ocassioneel zal de St. Annakerk nog worden gebruikt voor huwelijken, doopvieringen, begrafenissen, ...

Op de tweede plaats zullen wij proberen een open kerk te creëren: een kerk als gastvrij huis voor passanten. Een kerk is dan een oase van rust en stilte voor gelovige en zoekende mensen die er even willen pauzeren. Mensen kunnen er even verwijlen en tot bezinning en gebed komen. Samen met de toeristische dienst van Maaseik is de kerk van mei tot oktober toegankelijk voor groepsbezoeken onder leiding van een deskundige gids.

Ten slotte, een kerk is ook een plaats waar bepaalde socio-culturele initiatieven kunnen doorgaan. Lezingen, concerten of andere culturele initiatieven, in verschillende stijlen, kunnen in bepaalde gevallen plaatshebben in een kerk. Het spreekt voor zich dat het aangeboden programma past om binnen een kerk te worden aangeboden.

Wij hopen dat de historische Sint-Annakerk op verdere belangstelling mag rekenen: op de eerste plaats liturgisch maar ook als geklasseerd monument en als ruimte waar wij culturele activiteiten mogen meemaken.

Welkom

Agenda 

Wegens het coronavirus zijn alle activiteiten afgelast.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

zegel