Bezoek

Contact

Documenten

Foto’s

Links

Orgel

Pastorie

Parochiezaal

Restauratie

Vieringen

VZW

Welkom
op de website van de Sint Annakerk van Aldeneik - Maaseik.

De restauratie van de Sint-Annakerk werd voltooid op 26 juni 2010.

Gedurende het laatste decennium is het steeds duidelijker geworden dat parochiekerken niet enkel voor de eredienst gebruikt worden. Het is tegenwoordig maatschappelijk meer vanzelfsprekend geworden dat een kerkgebouw diverse functies vervult in onze samenleving.

Algemeen gesproken zien wij het kerkgebouw op de eerste plaats als het  ‘huis van het godsvolk’ of anders gezegd de kerk wordt gebruikt voor gebedsdiensten en liturgische vieringen van de parochie.
Iedere derde zaterdagavond om 19:00 is er een eucharistieviering waarop wij graag een koor uitnodigen om deze viering op te luisteren.
Neem gerust contact op.

Op de tweede plaats zullen wij proberen een open kerk te creëren: een kerk als gastvrij huis voor passanten. Een kerk is dan een oase van rust en stilte voor gelovige en zoekende mensen die er even willen pauzeren. Mensen kunnen er even verwijlen en tot bezinning en gebed komen. Samen met de toeristische dienst van Maaseik is de kerk nu reeds toegankelijk voor groepsbezoeken onder leiding van een deskundige gids.

Ten slotte, een kerk is ook een plaats waar bepaalde socio-culturele initiatieven kunnen doorgaan. Lezingen, concerten, tentoonstellingen of andere culturele initiatieven, in verschillende stijlen, kunnen in bepaalde gevallen plaatshebben in een kerk. Het spreekt voor zich dat het aangeboden programma past om binnen een kerk te worden aangeboden.

Geïntresseerden mogen ons steeds contacteren.

Wij hopen dat de Sint-Annakerk op een ruime belangstelling mag rekenen: op de eerste plaats liturgisch maar ook als geklasseerd monument en als ruimte waar wij culturele activiteiten mogen meemaken.

Welkom

Agenda 

Eucharistieviering op de derde zaterdag van de maand, 19:00

zaterdag 27 januari 2018, 20:30
Mosa trio (viool, cello, piano)

zaterdag 24 maart 2018, 20:00
"Frantz", een film uit 2016 van François Ozon

donderdag 29 maart 2018, 20:00
Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi

zondag 15 april 2018, 15:00
Les Goûts Réunis met o.a. sopraan Liesbeth Schepers

zondag 29 april 2018, 11:00
Leerlingenoncert academie Maaseik

donderdag 21 juni 2018, 20:00
Blazersensemble Zuiderwind: midzomernachtconcert

 

 

 

 

 

zegel